fbpx

КОНДИЦІОНЕРИ ДЛЯ ДИТЯЧОЇ КІМНАТИ

  • 0 Коментарі

Живучи в сучасному світі, ми маємо безліч можливостей і можемо по праву сказати, що різні сучасні пристрої направлені на те, щоб робити наше життя набагато комфортніше. Але, навіть розуміючи це, ми часто задаємося питанням, а чи не зашкодить нам та чи інша сучасна техніка. Коли в будинку з’являється дитина, ми хочемо вберегти і максимально створити умови, для комфортного перебування нашого чада в приміщенні і, в той же час, не нашкодити. Тому, давайте розглянемо, необхідність кондиціонера в приміщенні, де є дитина, а саме кондиціонер в дитячій кімнаті.

Найкомфортнішою температурою для людини в приміщенні є 21-24 градус, при вологості повітря 50-70 %, що є оптимальною кліматичної середовищем як для дитини, так і для дорослої людини. Наш організм за коштами дихальної системи виконує функції не тільки газообміну, а й терморегуляції організму. Повітря, яке ми вдихаємо, проходячи через дихальні шляхи, нагрівається до температури тіла і насичується водяними парами до 100%. Дитячий організм, в силу своєї фізіології, виробляє набагато більше тепла, ніж дорослий, це пов’язано з тим, що процеси обміну речовин відбуваються в рази швидше, так як дитина росте. Саме тому, температура навколишнього середовища має один з головних фактів комфортного перебування в приміщенні.

Підсумувавши, можемо сказати, що легені дитини є основним інструментом в процесі терморегуляції організму, на відміну від дорослої людини, у якого , в основному, цю функції бере на себе система потовиділення.Тому, чим вище температура повітря в приміщенні, де знаходиться дитина, тим більше сил і енергії витрачає організм на те, щоб вивести зайве тепло, при цьому дитина починає сильно потіти і втрачати багато рідини. Дуже важливо пам’ятати про це особливо тоді, коли у дитини, в слідстві хвороби піднімається температура тіла. Тут, дійсно, дуже важливий дотримуватися комфортну температуру в приміщенні.

ТЕПЕР РОЗГЛЯНЕМО СПОСОБИ РЕГУЛЮВАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ

Переймаючись питанням яким чином можна охолоджувати повітря, ми, в основному, думаємо про все відомому пристрої – кондиціонер. Тут потрібно сказати кілька слів про те, що кондиціонування призводить до висушування повітря, оскільки, при контакті повітря з холодною поверхнею, виходить конденсація вологи, яка виводиться через дренажний шланг.

Тому, скажімо так – застосовувати кондиціонер для підтримки комфортних параметрів повітря і можна, і потрібно, але, при цьому, необхідно не забувати про контроль вологості повітря, що легко зробити за допомогою гігрометра, і, в міру необхідності, використовувати зволожувач в тому приміщенні, де цей показник необхідно привести в норму.

Якщо у Вас виникають сумніви і Ви вважаєте, що все-таки кондиціонер може спровокувати захворювання дитини, то тут можна сказати, що дитячий організм добре адаптується до зовнішніх умов.Тому, не варто переживати про те, що наявність кондиціонера в приміщенні може привести до захворювання дитини, варто тільки дотримуватися кількох простих правил, а саме:

Не варто перед працюючим кондиціонером встановлювати дитяче ліжко і розміщувати ігрову зону (приблизно, відстань, на якому можна розміщувати ліжечко або ігрову зону, це 2 × 3 метри від місця установки пристрою, але все ж, цей параметр залежить від моделі кондиціонера і його потрібно уточнювати при покупці).

Необхідно звертати увагу на вологість повітря в приміщенні і зволожувати його при необхідності.

Проводити заміну або очищення фільтрів, дезінфекцію робочої зони кондиціонера і поверхні випарника, що б в кімнатне повітря не потрапляли шкідливі бактерії і грибки, які виникають в процесі його роботи.

Міняти температуру в приміщенні плавно, знижувати або підвищувати (наприклад, в міжсезоння) на 2 градуси протягом півгодини, оскільки організму потрібен час, для адаптації до температури приміщення.

Періодично провітрювати приміщення для надходження в нього кисню.

Як ми бачимо, щоб виконувати всі умови, ми можемо за допомогою такого сучасного пристрою, як кондиціонер, створити чудові умови для комфортного перебування і гарного самопочуття свого дитини.

ЯКІ КОНДИЦІОНЕРИ НАЙКРАЩЕ ПОДХОДЯТ ДЛЯ КІМНАТИ, ДЕ ЗНАХОДИТЬСЯ ДИТИНА?

Зараз на ринку можна знайти велику кількість кондиціонерів і, напевно, розбирати всі плюси і мінуси кожного типу ми не будемо.

Давайте виділимо ті якості, якими повинен володіти кондиціонер, який ми встановимо в приміщення з дитиною:

  • Можливість регулювання потоку повітря.
  • Наявність якісного фільтра.
  • Режим підтримки необхідної температури.
  • Нічний режим.
  • Функція саме очищення.
  • Функція обігріву.